Jackson Reece: Herbal baby-doekjes

€19,75

Eén van onze best verkopende producten!!!!!

Al voor de 3e keer winnen de billendoekjes en toetenpoetsers van Jackson Reece in de UK de Mother & Baby Awards voor beste babydoekjes

Deze ongeparfumeerde billendoekjes en toetenpoetsers bevatten plantaardige en biologische ingrediënten en zijn biologisch afbreekbaar. Geschikt voor het gezichtje en de rest van het lijfje van je baby. Zacht voor je baby, dik en makkelijk in gebruik.

Let op : u kunt de doekjes alleen per 5 pakjes (5x 3,95) bestellen!!!!!!!!! Kiest u bij HOEVEELHEID dus voor 2 dan krijgt u 2 x 5 pakjes!!!!

Aloë Vera
De ongelooflijke genezende krachten van de Aloë Vera plant maken deze tot een belangrijk ingrediënt van de Jackson Reece formula.  De bladeren bevatten een gel die een onmiddellijk genezend effect hebben op wonden en verbrandingen. De gel vormt een beschermend laagje op de huid en versnelt het genezingsproces. Het heeft ook een licht verdovende werking en vermindert pijn en jeuk. Het bevordert de doorbloeding en vermindert ontsteking, zwelling en roodheid. Aloë Vera kan ook verlichting brengen bij huidziektes zoals psoriasis, acne en eczeem. De gel brengt vocht in, verwijdert dode cellen en kan krabben verminderen. Aloë Vera gel wordt ook gebruikt in produkten om artritis pijnen te verminderen in gewrichten en spieren.
Tea Tree etherische olie:
Tea tree etherische olie kent een lange geschiedenis. De Aboriginals in Australië gebruiken Tea Tree blaadjes om sneeën, brandwonden en infecties te genezen door de blaadjes te kneuzen en ze op de huid te plaatsen. Tea tree olie bevat onderdelen die een sterk ontsmettende en schimmeldodende functie hebben. Tea Tree olie wordt vaak gebruikt in de behandeling van acne, voetschimmel, roos en eczeem.


Lavendel etherische olie:
Er zijn vele goede redenen waarom lavendel in de Jackson Reece samenstelling zit. Het is een rustgevende olie die lekker ruikt, stress tegengaat, en bovendien een genezende werking op de huid heeft, en is ook werkzaam bij wondjes en insektenbeten.

 

Gezuiverd water:
Het is belangrijk om water zo goed te filteren dat alle schadelijke chemicaliën zoals chloor en alle bacteriën eruit gezuiverd zijn.

 

En verder ook:

Betaïne: product van plantaardige oorsprong die de huid verzorgt en zacht helpt maken..
Caprylyl/capryl glucoside: een zacht schoonmakend product van plantaardige oorsprong die ook de oliën oplost.
Sodium Levulinaat: plantaardig bewaarmiddel
Glycerine: drager van bewaarmiddel, plantaardige oorsprong
Potassium sorbate: natuurlijk bewaarmiddel
De samenstelling bevat ook 0,01% allergeenvrije parfum, deze is aanwezig omdat de natuurlijke etherische oliën in deze samenstelling anders bitter ruiken.

 

Wat er NIET in de Jackson Reece wipes zit, is minstens even belangrijk.

Een aantal ingrediënten die je namelijk in vele baby- en kinderprodukten vindt,  kunnen bij een delicaat huidje problemen veroorzaken.
Omdat een babyhuidje tot 5 keer dunner is dan de huid van een volwassene, zijn onze baby’s gevoeliger voor de schade die veroorzaakt kan worden door de irriterende stoffen die je in veel huidverzorgingsprodukten terugvindt.
Synthetische chemicaliën zoals alcohol,  Sodium Lauryl Sulphate (SLS) en Sodium Laureth Sulphate (SLES), Lanoline  en  Parabenen kunnen allerlei problemen veroorzaken bij een gevoelige huid.

ZONDER Alcohol
Alcohol vinden we terug in veel cosmetica en huidverzorgingsprodukten. Doordat alcohol het natuurlijke olielaagje van de huid verwijdert, droogt alcohol de huid uit,  en veroorzaakt het vaak roodheid, irritatie en ontsteking. Doordat de buitenste lagen van de huid uitdrogen, kan het afstoten van dode huidcellen verstoord worden en kunnen de poriën verstoppen. Daarom heeft Jackson Reece ervoor gekozen om geen alcohol te gebruiken. Dit maakt de wipes van Jackson Reece geschikt voor delicate, gevoelige en ontstoken huid.

ZONDER Parabenen
Parabenen zijn bewaarmiddelen die vaak in babyverzorgingsprodukten teruggevonden worden. Ze worden veel gebruikt omdat ze als eigenschap hebben dat ze bacteriën doden die in deze produkten kunnen groeien. Net omdat ze zo sterk en aggressief zijn, vormen ze een irriterende stof die de natuurlijke balans van de huid verstoren. Verontrustend is ook dat ze recent vernoemd worden als een van de oorzaken van borstkanker.  Hoewel deze studies nog niet definitief zijn, gelooft Jackson Reece dat parabenen niet thuishoren vlakbij de huid van onze baby’s.

ZONDER Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) en Sodium Laureth Sulfaat (SLES)
SLS en SLES zijn de meestgebruikte chemicaliën in verzorgingprodukten om ze te laten schuimen en schoonmaken. Wanneer ze afgespoeld worden, zal het produkt inderdaad de regio schoongemaakt hebben, maar tegelijk heeft het de toplagen van de huid uitgedroogd. Ze worden veel gebruikt door grote producenten omdat ze goedkoop en effectief zijn. Bij mensen met gevoelige huid (geneigd tot dermatitis, acne, exzeem, psoriasis en gevoeligheid voor chemische stoffen) kan de uitdrogende eigenschap van deze detergenten een opflakkering van het huidprobleem veroorzaken en bestaande problemen erger maken.

ZONDER lanoline
Een klein deel van de bevolking kan een lanoline allergie hebben, waardoor het voor Jackson Reece een makkelijke beslissing was dit niet in hun wipes te gebruiken.

Het milieu rondom ons is ook belangrijk. Daarom heeft Jackson Reece zo hard gewerkt om hun unieke bio-afbreekbare doekje en afbreekbare verpakking te ontwikkelen.
Door ervoor te kiezen om te produceren in Europa (UK) hebben ze bovendien hun ecologische voetafdruk verminderd. Daarnaast zijn 99% van de ingrediënten van hernieuwbare, plantaardige oorsprong en werd het produkt niet getest op dieren. We willen allemaal dat onze kinderen in een schonere, gezondere wereld opgroeien!

- 64 bio-afbreekbare vochtige pop-up doekjes in een afbreekbare verpakking.
- Dermatologisch en hypoallergeen getest
- Uitgebalanceerde PH
- Op de verpakking staat in eenvoudige, begrijpbare taal de taak en functie van elk ingrediënt. Zo wilt Jackson Reece bijdragen tot een eerlijke
  en  open communicatie om zo de zorg van baby’s huidje en het milieu te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

 

Kleur: 
wit
Maat: 
one size
Materiaal: 
plantaardige en biologische ingrediënten